Relax. Je hebt niets onder controle.

Een massage is super effectief om tot rust te komen. Het is goed voor je lichaam, maar ook om je hoofd even stil te zetten.

In ons dagelijkse leven hebben we best veel stress en dat is al zo normaal geworden dat we ons er niet eens meer zo bewust van zijn. In het lichaam gebeurt er echter van alles. Stresshormonen circuleren door je lichaam en richten schade aan als dat te lang duurt. Dan kun je gaan merken dat je slechter slaapt, dat je lichaam continue AAN staat, dat je sneller ziek wordt en regelmatig pijntjes hebt.

Psychisch doen stresshormonen ook veel met je. Het deel van je brein dat logisch kan denken en kan relativeren wordt minder actief, omdat het deel dat stress ervaart juist actiever wordt. Het gevolg kan zijn: Gevoelens van stress, angst, slecht slapen, niet kunnen concentreren, slechter geheugen, niet helder kunnen nadenken, piekeren en geen plezier meer beleven in je dagelijkse leven.

Je kunt problemen en stress makkelijker aan als je van binnen ontspannen bent. Dat is niet afhankelijk van je omstandigheden, maar vooral van wat er van binnen met jou gebeurt als gevolg van die omstandigheden.

Even een momentje voor jezelf is heel belangrijk. Op de massagetafel kun je niet anders dan liggen en genieten. Even geen was, geen boodschappen, geen werk, alleen maar jij.

Plan regelmatig zo'n relaxmomentje voor jezelf in. Zet het in je agenda, een date met jezelf!

Je lichaam heeft wel tijd nodig om helemaal goed in de ontspanning te kunnen zakken. Ik heb daarom een twee uur durende behandeling (mini-vakantie) samengesteld met o.a. de klankschaal en massage van hoofd, gezicht, rug, voeten.