Project Description

Zo werk ik

MAAK AFSPRAAK

Mijn aanpak

Je bent op deze website omdat je een massage zoekt blijkbaar.  Losse massagebehandelingen zijn mogelijk, maar ik wil natuurlijk ook graag met je meedenken als je echt een klacht hebt.

Ik help je inzicht te krijgen in waarom je klachten hebt en hoe je ze zelf kunt verminderen.

Soms zijn er dingen die je zelf thuis kunt doen, bijvoorbeeld door bepaalde oefeningen of stretches te doen. Een massageballetje kan soms net dat vervelende plekje even wegwerken. Voor kortdurende pijntjes is dat prima en wellicht voldoende.

Voor langdurige klachten is het een ander verhaal.

Over het algemeen is je lichaam sterk en is het gebouwd om klachten binnen 6 weken op te lossen, kijk maar naar een breuk bijvoorbeeld. Als een klacht langer dan 3 maanden aanwezig is, is het verstandig te gaan kijken wat er verder nog aan de hand is.

Voor het behandelen van chronische klachten heb ik meer tijd nodig dan een standaard massagebehandeling. Er is een grote kans dat meer structuren in je lichaam bij je klacht betrokken zijn. Ook leefstijl en psychische factoren spelen heel vaak een rol. Ook als je geen stress ervaart. Te weinig tijd en moeite in de oorzaak en herstel van je klacht steken is een keuze, maar de kans op herstel wordt dan ook een stuk kleiner. Dit is vaak wat je ziet gebeuren bij fysiobehandelingen.  Veel mensen komen bij mij omdat ze daar geen baat bij de behandeling ervaren. Nu heeft elke therapeut andere vaardigheden, maar er is bij dit soort behandelingen ook simpelweg erg weinig tijd beschikbaar om klachten echt effectief op te lossen.

Want wat is het gevaar van alleen lichamelijk behandelen bij een langdurige klacht?

Een klacht van één kant bekijken, fysiek in dit geval, en als zodanig behandelen werkt vaak helemaal niet, slechts tijdelijk of je klacht verplaatst zich naar een andere plek. Naast een oorzaak van een klacht zijn er vaak ook factoren die klachten in stand houden.

Ik bekijk klachten van meerdere kanten. Jij bent niet je klacht, je bent een mens met klachten. De mens moet in zijn totaliteit behandeld worden, ik behandel liever niet alleen een symptoom.

In veel gevallen is het voor jou niet heel duidelijk wat de oorzaak is en wat de belemmerende factoren zijn met betrekking tot je herstel. Als je niet weet waar je klacht vandaan komt en je weet niet waarom het aan blijft houden, hoe kun je dan beter worden?

Ik help je graag daar achter te komen.

MAAK AFSPRAAK