Project Description

Zo werk ik

MAAK AFSPRAAK

Op onze eerste afspraak hoor ik graag welke klachten je hebt en wat je van mij verwacht. Vervolgens zal ik direct beginnen met een passende behandeling. Tijdens de behandeling vind ik het fijn als je blijft communiceren en eerlijk bent over wat je voelt. Soms vraag ik je om je pijn aan te geven met een cijfer van 1 tot 10. Geef daarop gewoon eerlijk antwoord en ga je niet onnodig groot houden. Cijfers geven aan pijn of een ander gevoel is een meetpunt.

Soms zijn er dingen die je zelf thuis kunt doen. Bijvoorbeeld bepaalde oefeningen of stretches. Een massageballetje of een foamrol kan soms net dat vervelende plekje even wegwerken. Ik geef je daar praktische tips voor.

Chronische klachten behandeling

Chronische klachten?

Voor klachten die al jaren aanwezig zijn is het belangrijk verder te kijken dan de fysieke klacht alleen.

Over het algemeen is je lichaam sterk en is het gebouwd om klachten binnen 8 weken op te lossen, zoals het geval is bij een breuk. Als een klacht maanden of jaren aanhoudt, is het verstandig te gaan kijken wat er verder nog aan de hand is.

Voor het behandelen van chronische klachten heb ik meer tijd nodig dan een standaard massagebehandeling. Er is een grote kans dat meer structuren in je lichaam bij je klacht betrokken zijn. Leefstijl en psychische factoren spelen meestal een rol. Ook als je op dit moment geen stress ervaart. Je kunt er voor kiezen geen tijd en energie in je klachten te steken, maar de kans op herstel wordt dan ook een stuk kleiner.

Ik bekijk het hele beeld. Jij bent niet je klacht, je bent een mens met klachten. Jij bent niet alleen je symptoom. Een symptoom is een uiting van de verstoorde balans in jou. Het is belangrijk te onderzoeken wat jou uit balans heeft gehaald. Meestal is die oorzaak niet lichamelijk, maar psychisch/emotioneel.

Wanneer je bereid bent breder naar je klacht te kijken ga dan naar www.chronischeklacht.nlĀ 

Massage in Hilegom chronische klachten
MAAK AFSPRAAK