Project Description

Zo werk ik

MAAK AFSPRAAK

Op onze eerste afspraak hoor ik graag welke klachten je hebt en wat je hoopt of verwacht van mijn behandeling. Vervolgens zal ik direct beginnen met een passende behandeling. Tijdens de behandeling vind ik het fijn als je blijft communiceren en eerlijk bent over wat je voelt. Sommige mensen vinden een wat stevige aanpak fijn, maar niet iedereen kan daar tegen. Soms vraag ik je om je pijn aan te geven met een cijfer van 1 tot 10. Geef daarop gewoon eerlijk antwoord en ga je niet onnodig groot houden, het is voor mij een meetpunt.

Soms zijn er dingen die je zelf thuis kunt doen, bijvoorbeeld door bepaalde oefeningen of stretches te doen. Een massageballetje kan soms net dat vervelende plekje even wegwerken. Voor kortdurende pijntjes is dat prima en wellicht voldoende, daar geef ik je dan tips voor.

Voor langdurige klachten is het een ander verhaal.

Over het algemeen is je lichaam sterk en is het gebouwd om klachten binnen 8 weken op te lossen, kijk maar naar een breuk bijvoorbeeld. Als een klacht langer dan 3 maanden aanwezig is, is het verstandig te gaan kijken wat er verder nog aan de hand is.

Voor het behandelen van chronische klachten heb ik meer tijd nodig dan een standaard massagebehandeling. Er is een grote kans dat meer structuren in je lichaam bij je klacht betrokken zijn. Ook leefstijl en psychische factoren spelen heel vaak een rol. Ook als je geen stress ervaart. Te weinig tijd en moeite in de oorzaak en herstel van je klacht steken is een keuze, maar de kans op herstel wordt dan ook een stuk kleiner.

Ik bekijk klachten van meerdere kanten. Jij bent niet je klacht, je bent een mens met klachten. Jij bent niet alleen je symptoom. Een symptoom is een uiting van iets anders, namelijk een verstoring van de natuurlijke balans in jou.

Als je niet weet wat de oorzaak van je klacht is en je weet niet wat je moet doen, is genezen een uitdaging.

Wanneer je er aan toe bent om je chronische klacht op te gaan lossen, ga dan naar www.chronischeklacht.nlĀ 

MAAK AFSPRAAK