Wanneer is het nou tijd om te stoppen met die behandelingen en het kopen van allerlei producten om je pijn te verlichten? Wanneer moet je verder gaan kijken dan de vervelende ongemakken in je lijf? Iedereen mag dat gelukkig voor zichzelf bepalen, want niet iedereen kijkt op dezelfde manier naar klachten. Sommige mensen voelen zich goed bij de manier waarop de huisarts klachten aanpakt, sommige mensen hebben vertrouwen in de specialist in het ziekenhuis, anderen gaan liever naar een natuurgenezer en weer anderen willen alles zelf oplossen. Dat is een keuze.
Maar goed, ik heb een praktijk waar ik graag mensen verder help met hun klachten. En ik heb ook zo mijn kijk op klachten en een visie hoe mensen beter kunnen worden. Daar hoef je het niet mee eens te zijn. Maar als je door mij geholpen wilt worden is het wel handig dat we een beetje op 1 lijn zitten, denk je niet?
Als je bij mij komt voor massagetherapie, wat veel mensen doen, is dat een prima eerste stap. Daar kunnen veel klachten snel en effectief mee opgelost worden. Maar dat mag echt geen 20 behandelingen gaan kosten. En als je klachten langer dan 3 maanden gaan aanhouden, laat staan jaren, ja dan wordt het tijd voor een ander soort afspraak. Geen drie kwartiertjes kneden, masseren en symptomen bestrijden, maar serieus gaan kijken naar wat je lichaam je wil vertellen.
Je lichaam kan niet tegen je praten, maar het kan je wel signalen geven. Net als een baby waarvan je op een gegeven moment weet wat voor soort huiltje hij/zij produceert, kun jij ook leren waarom je lichaam je deze ongemakken laat voelen.
En waarom vertelt de arts of specialist je dit niet? Simpel, omdat zij een andere visie hebben. Je gaat ook niet naar een christelijke zondagsschool en verwacht dat ze je daar gaan onderwijzen over de islam, toch?
Als een arts geleerd heeft jou te helpen door in te grijpen met operaties of medicijnen, hoef je niet te verwachten dat zij kiezen voor een Bio-logische oplossing. Je hebt zelf een keuze daarin, waar gaat jou voorkeur naar uit? Waar voel jij je goed bij? Of sta open voor beide visies en maak daarna je keuze per keer, kan ook.
Elke dag kun je weer opnieuw keuzes maken, dat is het mooie.
Als je hier eens over wilt praten, ben je welkom voor een gratis adviesgesprek van 30 minuten. Maak zelf je afspraak in de online agenda op de website https://chronischeklacht.nl

O ja, en vergeet niet lid te worden van de fb groep om gratis informatie mee te pikken en je vragen te stellen als je dat wilt: