In de afgelopen maanden is mij opgevallen dat sommige mensen niet (meer) precies weten wat ik doe en waarvoor ze bij mij terecht kunnen.

Op zich niet zo vreemd, want ik heb meerdere dingen gedaan en uitgeprobeerd, waarbij het ene idee succesvoller was als het andere.

Vanaf 2008 heb ik mijn massagepraktijk, dat weet je natuurlijk wel. Vrij snel na mijn diploma Sportmassage werd duidelijk dat veel mensen toch last hebben van pijntjes. Toen ben ik me gaan richten vooral op het behandelen van pijntjes zoals nek/schouderklachten, rugpijn enz. door middel van massagetherapie, waar ik een 3-jarige opleiding voor deed. Mijn praktijk werd steeds drukker en ik kon er een fijn inkomen uit halen.

Als je therapeut bent, is het verplicht en aan te raden jezelf te ontwikkelen. Er zijn meerdere wegen naar Rome en als je je vastpint op 1 manier van behandelen, laat je dingen liggen. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat veel klachten een diepere oorzaak hadden. Verdriet, boosheid, stress, schadelijke medicatie, vaccinaties, blijvende klachten na een griep, val, ziekte of operatie. Ik kwam in aanraking met klassieke homeopathie en vond dat een super mooie aanvulling op het fysieke werk dat ik deed. Bovendien was het doen van homeopathische consulten lichamelijk minder zwaar voor mij. Toch ook iets om over na te denken naar de toekomst toe. Er volgde een opleiding van 5 jaar. De verwachtingen die ik had van homeopathie vielen tegen. De mensen liepen de deur niet plat zal ik maar zeggen. Op zich leuk, af en toe een consult, maar de inkomsten wogen niet op tegen de kosten van de beroepsvereniging. Veel mensen weten niet wat klassieke homeopathie echt is, dus bewustwording daarvan is een lange weg.

Toen ik bijna klaar was met mijn opleiding, liet ik me verleiden door bioresonantie. Een aantal mensen die ik kende, waren hartstikke enthousiast over de toepassing in de praktijk. En klanten vonden het fijn om ‘gemeten’ te worden blijkbaar. Ik investeerde in een duur apparaat en ging er mee oefenen. Helaas voor mij heb ik de neiging tot perfectionisme in mijn werk. Ik wil alles leren om klanten zo goed mogelijk te helpen. Daardoor neem ik te veel hooi op mijn vork. In het geval van de bioresonantie wilde ik precies weten hoe het allemaal werkte en hoe ik goede analyses kon maken. Ik raakte overweldigd door de hoeveelheid informatie en kreeg er eigenlijk alleen maar stress van. Op een dag deed ik het apparaat terug in zijn koffer en legde het op de kast. Er viel een last van mijn schouders omdat ik niet meer ‘moest’. Gelukkig heb ik het apparaat nog kunnen verkopen voor een redelijk bedrag, maar het was een dure les. Een les over prioriteiten, focus, passie en je hart volgen.

In 2018 kwam er weer een idee bij me op. Ik zou een platform gaan maken voor massagetherapeuten. Overzichten van opleiders, therapeuten en relevante webshops voor therapeuten. Artikelen over behandelingen, nieuws uit de massagebranche, interviews met therapeuten en opleiders en nog veel meer. De inkomsten moesten komen uit plaatsing van je praktijk of opleiding in het overzicht en eventuele adverteerders. Het geschatte aantal leden hadden we gesteld op 500, maar in werkelijkheid waren het er 70. Net genoeg om de website in de lucht te houden, maar het was super hard werken voor geen geld, anderhalf jaar lang. Het geld dat ik terug had verdiend door mijn bioresonantie apparaat te verkopen, zat nu in een website die geen geld opleverde. Helaas moest ik uiteindelijk ook hier mijn verlies nemen en stoppen, voordat het me in de problemen zou brengen.

Na deze zijsprongen, kwam ik in maart 2019 de cursus Triggerpoint Reset Methode tegen. Dit lag in de lijn van wat ik geleerd had als massagetherapeut, maar deze methode is gericht op het oplossen van chronische klachten. Dit gebeurt door speciale fysieke technieken om pijnlijke punten uit te schakelen, maar ook door de onderliggende oorzaak van pijn definitief aan te pakken. Ik dacht nog bij mezelf: “Ga ik nu dan toch weer terug naar waar ik in 2008 begonnen ben, lichamelijke klachten verhelpen?” Maar deze cursus bracht me het puzzelstukje dat ik al die tijd zocht. Eindelijk een manier om mensen blijvend van klachten af te helpen. En niet alleen door fysiek te behandelen. Het belangrijkste is de kijk op klachten, de kennis van waar pijn vandaan komt, de persoonlijke ontwikkeling van de client. En daar, dat laatste, is mijn ding, mijn passie als je het zo wilt noemen. Al jaren! Het inzicht in wie je bent, waarom je doet wat je doet, hoe je kunt stoppen met jezelf te saboteren, de invloed van mind op lichaam en andersom, enz. Ik zeg al jaren dat de interessantste vraag in het leven is “Waarom doe je wat je doet?” Maar ik had er nooit bij nagedacht dat ik dat zou kunnen gebruiken in mijn praktijk. Je hoort wel eens dat het antwoord in jezelf zit en ik had altijd zoiets van: ja, leuk, maar ik wil nu wel eens weten wat ik hoor te doen met mijn leven.

Er vielen tijdens deze cursus heel veel stukjes bij mij zelf op zijn plaats, door alle schrijfopdrachten die ik moest doen. En ik wist dat mijn manier van behandelen in mijn praktijk anders zou worden. In de high van het moment besloot ik om mijn praktijk om te gooien en alleen nog maar chronische klachten op deze manier te gaan behandelen. Dat betekende dat ik mensen kwijtraakte die wilden komen voor onderhoud, preventie en tijdelijke kwaaltjes. Ik kan wel zeggen dat deze cursus een gouden greep is geweest, want ik heb in de korte tijd dat ik het doe meerdere mensen van langdurige klachten af geholpen. Tinnitus (piep in oor), chronische vermoeidheid, chronische rugpijn, zijn klachten die ik binnen 2 maanden heb zien verdwijnen, ook al had iemand al meer dan 30 jaar last. Maar… niet iedereen wil deze aanpak. Veel mensen willen zich niet verdiepen in de oorzaak, ook al is dat niet zo dramatisch en diepgaand als dat ze denken. Het is niet altijd nodig om die ‘can of worms’ open te trekken. Maar anyway, maakt ook niet uit. Ik kan niet voor de ander beslissen wat ze wel of niet moeten doen. Maar ik kan er wel zijn om ze te informeren of om kleinere kwaaltjes op te lossen. Een nek/schoudermassage kan het perfecte middeltje zijn bij tijdelijke stress. En ik kan dat ook goed, masseren, zonde om daar niks mee te doen.

Toen ik dat inzag, heb ik een nieuwe massagewebsite laten maken en sinds september vorig jaar kunnen mensen ook weer ‘gewoon’ een losse behandeling inplannen. De website voor chronische klachten geeft mensen meer informatie als ze wel die stap verder willen nemen. Aangezien er heel veel persoonlijke ontwikkeling in het programma zit om pijnvrij te worden, was het maar een kleine stap om ook een programma te maken voor mensen die geen fysieke pijn hebben, maar wel willen werken aan hun zelfbeeld, zelfvertrouwen, visie voor de toekomst, enz. Met behulp van een ondernemerscoach wordt het steeds duidelijker waar ik heen ga met mijn praktijk. Ik heb vertrouwen in mijn pad, dat zich vanzelf ontvouwt als ik een beetje geduld kan opbrengen (valkuil), meega in de flow en geen dingen ga forceren.

Ik zie je graag in mijn praktijk als je:

-een afspraak wilt voor losse massagetherapie behandelingen.

-wilt werken aan de gelukkigere versie van jezelf, stabiel en lekker in je vel, met het Mindset Reset programma.

-wilt leren hoe je chronische pijn kunt stoppen, blijvend, met het Pijnvrij programma.

 

Als je nog terughoudend bent om een afspraak te maken in deze tijd, snap ik dat hoor. Maar weet dat ik altijd mijn handdoeken vervang, alcohol gebruik om te desinfecteren en er zit altijd minimaal een kwartier tussen behandelingen in. Doordat ik 2 kamers heb, hoeft niemand in aanraking te komen met andere cliënten.

Nou, heel verhaal deze keer, maar ik vind het ook wel leuk om te delen wat er allemaal gebeurd is, zelfs als ik het niet altijd handig heb aangepakt. Is menselijk toch? Foutje…oeps.. en weer door!!