Als je lichaam zijn grenzen gaat aangeven, vergeet dan niet om te luisteren.

doe de pijntest (2)

DOE DE PIJNTEST:

 

Geef antwoord op de volgende 10 vragen:

 

1. Ben je volledig onderzocht door een arts en is er tot nu toe nog geen effectieve oplossing geboden voor je pijn?

2. Zijn er dagen dat je geen pijn hebt of minder pijn?

3. Is je pijn gedurende de dag wisselend van intensiteit, bijvoorbeeld 's avonds meer pijn dan 's ochtends?

4. Verandert je pijn soms van plaats, al is het maar een beetje?

5. Ervaar je meer pijn in perioden van stress en bij negatieve emoties?

6. Heb je pijn bij bepaalde activiteiten zoals lopen, staan, liggen of zitten?

7. Kan zelfs het denken aan deze activiteiten al pijn geven?

8. Ervaar je tijdelijk verlichting van je pijn bij een massage, een warme douche of een warm pittenkussen?

9. Heb je in het verleden ook andere klachten gehad, zoals prikkelbare darm syndroom, tennisarm, frozen shoulder, lage rugpijn, hoofdpijn, blessures, ontstekingen en/of psychische klachten?

10. Herken je twee of meer van deze karaktereigenschappen bij jezelf: perfectionistisch, gedreven, ambitieus, religieus, spiritueel, hoog gevoelig, extreem zorgzaam voor anderen, gevoelig voor kritiek, kritisch naar anderen, pleasend gedrag vertonen, piekeren?

 

Hoe meer vragen je met 'ja' kunt beantwoorden, hoe groter de kans dat jouw chronische pijn op te lossen is. Zonder pijnlijke ingrepen en operaties, kraken of naalden.

 

 

 

 

 

bulging disc onderzoek

Chronische pijn vereist een andere aanpak dan klachten die je nog niet zo lang hebt. Als je in de tuin gewerkt hebt of een week intensief hebt geklust, is die pijn van een andere orde dan jarenlange chronische pijn.

De meeste chronische klachten zijn op te lossen, maar vaak niet met alleen behandelen. Dat heb je vast gemerkt als je al jaren bij verschillende behandelaars bent geweest.

Mijn aanpak is NIET gericht op het leren omgaan met pijn. Het doel is altijd om de pijn definitief op te lossen.

 

Ervaringen met cliënten:

 

Cliënt T.

T. kwam bij mij omdat hij al 30 jaar pijn in zijn onderrug had. T. fietste, ging naar de sportschool, leefde best gezond, maar toch had hij dagelijks pijn. Dat belemmerde hem om te werken in de tuin en om lange wandelingen te maken, want dat ging niet. Tijdens ons gesprek gaf hij toe dat hij in zijn jeugd en jong volwassen leven lange tijd boos is geweest op zijn vader, vanwege zijn dominante houding. T. kreeg altijd het gevoel dat hij niet slim genoeg was, waardoor hij onzeker en perfectionistisch geworden was. Na 8 weken kwam T. blij vertellen dat de pijn zo geminimaliseerd was, dat hij alles weer kon doen. Zijn gezin had bovendien ook gemerkt dat hij vrolijker, relaxter en minder perfectionistisch was.

 

 

Cliënt M.

M. kwam bij mij vanwege een frozen shoulder. Ze had er al een paar maanden last van. Er was haar verteld dat dit wel drie jaar kon gaan duren en dat er niets aan te doen was. Omdat een frozen shoulder de schouder ontzettend beperkt in zijn bewegingen, zijn we begonnen met het uitschakelen van triggerpoints (spierverkrampingen), om haar meer vrijheid in het bewegen te geven. Ik vroeg haar naar de omstandigheden van haar leven voordat ze de klacht kreeg. Het bleek dat ze jarenlang mantelzorger was voor haar moeder. Door een medische fout heeft haar moeder onnodig geleden en is wellicht ook voortijdig overleden, volgens M. Ze kon er nog steeds boos over worden als ze er over vertelde. Na het programma was haar schouder bijna terug op het normale niveau en is haar 2 jaar frozen shoulder bespaard gebleven.

 

 

Cliënt S.

S. had al twee jaar last van heftige onderrugpijn. Ze had ‘alles’ al geprobeerd en had een afspraak gemaakt in het ziekenhuis. Waarschijnlijk gingen ze iets doen om de zenuwen te blokkeren, om zo de pijn te stoppen. Ik bood haar aan om eerst een keer bij mij te komen. Na de eerste behandeling appte ze me en vertelde dat ze die nacht voor het eerst in twee jaar weer op haar rug had kunnen slapen. De afspraak in het ziekenhuis had ze afgezegd. Daarna zijn we verder gaan kijken naar belemmerende factoren in haar leven. Haar leven stond voornamelijk in het teken van anderen. Als ze anderen blij kon maken, dan was zij ook blij. Daarmee cijferde ze zichzelf volledig weg en dat riep (onbewust) boosheid op. Ze weet nu precies wat ze moet doen om zichzelf pijnvrij te houden.

 

 

 

Disk degeneratie

Is er een oplossing voor chronische pijn?

Ja, die is er in de meeste gevallen gelukkig wel. Zelfs als je verteld is dat je er mee moet leren leven. Je ergste vijand ben je zelf, als je gelooft dat er niets meer aan te doen is.

 

Pijnvrij programma: in 6 weken pijnvrij.

 

In deze 6 weken gaan we aan de slag met als doel om definitief je klachten op te lossen.

Dat maakt dit programma al heel anders dan de revalidatieprogramma's die momenteel ook aangeboden worden voor chronische pijn, want die leren je omgaan met de pijn. Ik denk maar zo: 'waarom leren omgaan met de pijn als je er ook helemaal vanaf kunt komen?'

De behandeltechnieken en methodes die ik gebruik zijn gebaseerd op de Pijn Reset Methode. De Pijn Reset Methode werkt snel en effectief op het blijvend oplossen van pijn. Deze methode is samengesteld uit de wereldwijde kennis van gespecialiseerde artsen op het gebied van chronische pijn.

Duizenden mensen hebben hier al positieve resultaten mee bereikt en kunnen weer alles doen in het leven dat zij graag willen.

Veel van deze mensen hadden te horen gekregen: “Leer er maar mee leven.” Gelukkig twijfelden zij aan deze uitspraak en bleven ze zoeken naar een oplossing.

Als jij jezelf herkent in wat je hierboven gelezen hebt, is de kans groot dat dit programma je leven compleet verandert.

Het heeft mijn werk als therapeut ook compleet veranderd. Ik kan nooit meer op de oude manier naar klachten kijken en ik nodig je uit om jezelf dit ook te gunnen.

 

Wat kun je verwachten van dit programma?

 

 • We gaan je klachten van nu en vroeger in kaart brengen. Vaak zie je dan al een rode draad of een overlap van klachten en gebeurtenissen ontstaan.

 

 • We gaan onderzoeken welke oorzaken van chronische pijn bij jou van toepassing zijn. Het probleem van meerdere kanten aanpakken biedt meer kans op resultaat.

 

 • Het uitschakelen van triggerpoints (spierverkrampingen) met speciale reset technieken zodat je zo snel mogelijk je dagelijkse activiteiten en dit programma kunt voortzetten.

 

 • Je visie op ziekte en gezondheid resetten. Een diagnose of een benaming voor jouw klacht zegt niets over hoe jouw klachten zich uiten en wat de onderliggende oorzaak is. Ook niet als er een 'afwijking' in je wervelkolom is geconstateerd of als je alle fibromyalgie tender points kunt aanvinken.

 

 • We gaan kijken naar gedrag, patronen en overtuigingen die je klachten in stand houden. Want: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

 

 • We onderzoeken relaties in je omgeving die belemmerend werken voor het herstel en/of ooit een rol speelden in het ontstaan van de klachten.

 

 • Je leert je brein te stoppen met het geven van onnodige pijnsignalen. Je zenuwstelsel staat waarschijnlijk nogal gevoelig afgesteld, waardoor je steeds sneller en meer pijn krijgt. Dat is ook de reden dat pijnstillers steeds minder effect hebben.

 

 • Je leert wat je voortaan moet onthouden en doen om pijnvrij te worden en te blijven, zonder afhankelijk te zijn van behandelaars. Nog een voordeel, je zorgpakket kan omlaag en je kunt je geld aan leukere dingen besteden.

 

 • Je bent in staat de regie over je leven te pakken en ervoor te zorgen dat je je resultaat ook blijft behouden. Wat zou je weer gaan doen als je alles kon?

 

 

Voor wie is dit programma geschikt?

 

Dit programma doe ik alleen met mensen die er echt resultaten uit kunnen halen. Dat betekent dat je:

 • Coachbaar bent.
 • Open staat voor andere inzichten.
 • Zelf wilt investeren in je gezondheid.
 • Tijd vrijmaakt en prioriteit geeft aan jezelf.
 • De instructies opvolgt.
 • De nodige aanpassingen aan je leefstijl wilt doen.
 • Stopt met andere fysieke behandelingen, die onder symptoombestrijding vallen.
 • Niet meer afhankelijk van behandelaars wilt zijn.
 • Vertrouwen hebt in jezelf, dat jij dit kunt.

 

De investering

 

Ik bied graag een programma op maat en afgepast op wat jij nodig hebt. Afhankelijk van waar je staat in je ontwikkeling en je kennis op het gebied van je pijnklachten, is jouw investering in een pijnvrij leven tussen de € 1250,- en € 2500,-

Meestal wordt dit niet vergoed door de zorgverzekering omdat de opbouw van het programma is gebaseerd op wat effectief is voor jou als cliënt en niet op de beperkte protocollen van de zorgverzekeraars.

Soms vergoeden werkgevers het programma omdat het in ieders belang is dat je zo snel mogelijk weer gezond en fit bent.

Zie het bovenal als een waardevolle investering in je eigen gezondheid. Je hebt maar één lichaam.

 

Wanneer haal je geen resultaten uit dit programma?

 

 • Als je niet precies de instructies opvolgt.
 • Als je geen vertrouwen hebt in de methode.
 • Als je geen vertrouwen hebt in mij als therapeut.
 • Als je geen vertrouwen hebt in jezelf.
 • Als je niet eerlijk bent in het adviesgesprek.

 

Word je al blij van de gedachte dat je pijnvrij kunt zijn?

 

Maak dan meteen een afspraak voor een gratis adviesgesprek via Zoom of bij mij in de praktijk. Dan bespreken we vrijblijvend of dit programma geschikt is voor jou.