Mijn naam is Sigrid Sneijders.

Ik ben in 1973 geboren en ben opgegroeid in Katwijk aan Zee. Ik heb hier tot mijn 30e gewoond. Nu woon ik alweer aardig wat jaartjes in Hillegom, met mijn man Erik.

Het duurde even voordat ik besloot om therapeut te worden.

Ik heb allerlei cursussen en werkzaamheden gedaan, op zoek naar wat bij me paste, zoals aerobic-instructrice, receptioniste en tandartsassistente. Het gaf me allemaal niet de voldoening die ik zocht.

Mijn ontwikkeling als therapeut

Toen ik weer eens op zoek was naar een nieuwe cursus kwam ik sportmassage tegen. 1 jaar leren en je kon voor jezelf beginnen. 'Lekker makkelijk', dacht ik. Maar ja, toen wist ik nog niet dat ik nog jarenlang door zou leren omdat het vak van therapeut zo breed en interessant is.

Na sportmassage volgde direct een opleiding tot massagetherapeut omdat ik graag mensen van klachten af wilde helpen. Ik specialiseerde me in chronische, psychosomatische pijnklachten.

Mijn therapeutische ontwikkeling bleef doorgaan en ik heb nog mooie andere opleidingen mogen volgen, zoals Klassieke Homeopathie, Hypnotherapie, Psychosociale therapie en nog veel meer.

Mijn interesse verschoof van het lichamelijke naar het psychische/emotionele en ik kwam tot het inzicht dat de meeste chronische klachten ontstaan wanneer we psychisch of emotioneel uit balans raken.

Ik wil mensen graag helpen helemaal weer in balans te geraken, lichamelijk, psychisch en emotioneel.

Samenwerking

Ik schrijf artikelen voor therapeuten in de vakbladen MassageZaken en Hypnotherapie over chronische pijn, psychosomatiek, hypnotherapie en psychosociale therapie.

 

Mijn (eigen)aardigheden:

  • Midden in de zomer in de auto hard meezingen met de kerst-cd die nog in de speler zit.
  • Ik ben introvert.
  • En toch zit ik op een toneelvereniging.
  • Dubbel liggen om flauwe, slappe humor, zoals Pittige Tijden en Theo en Thea (mijn zus en ik gebruiken sommige uitspraken van de typetjes regelmatig, met de bijbehorende stem natuurlijk).
  • Mijn thee drink ik altijd uit de grootste theeglazen die er te vinden zijn en altijd met een laagje koud water omdat ik geen geduld heb om te wachten tot het op drinktemperatuur is.
  • Nog 5 levens nodig om alle boeken te lezen die ik bezit.
  • Boek-koop-verslaving dus…
  • Wens: Eigen boshuisje hebben.

 

sigrid3
praktijkruimte massage en hypnotherapie
praktijkruimte massage en hypnotherapie