Mijn naam is Sigrid Sneijders.

Ik ben in 1973 geboren, heb 1 zus en ben opgegroeid in Katwijk aan Zee. Ik heb hier tot mijn 30e gewoond.

Ongeschoolde baantjes

Ik had geen motivatie om mijn best te doen op school. Mijn beste vriendin ging op de bloemenveiling werken en verdiende geld. Dat wilde ik ook. Dus ik ging op mijn 15e zonder diploma van school af om te gaan werken. Mijn ouders waren daar niet blij mee, maar konden niet anders dan de verantwoordelijkheid over te geven, omdat ze ook door hadden dat ik me niet liet pushen.

Nadat ik een paar jaar gewerkt had ben ik in de avonduren gaan leren. Ik versleet het ene baantje na het andere en haalde er geen voldoening uit. Ik moest de conclusie trekken dat ik daar toch zelf iets aan moest doen. Ik had nog geen duidelijke richting, dus ik heb allerlei cursussen en werkzaamheden gedaan. O.a. aerobic-instructrice, receptioniste, tandartsassistente.

Eeuwige student

Toen ik weer eens op zoek was naar een nieuwe cursus kwam ik Sportmassage tegen. 1 jaar leren en je kon voor jezelf beginnen. Lekker makkelijk, dacht ik. Maar ja, toen wist ik niet wat ik nu weet. Dat een therapeut nooit uitgeleerd is. In 2006 ben ik gaan leren en ben niet meer gestopt. Er is zo ontzettend veel te leren en het is allemaal zo interessant. In het begin was mijn praktijk vooral gericht op massagetherapie. Als het gaat om het oplossen van chronische klachten, bleek dat daar meer voor nodig is dan een fysieke aanpak, hoe goed de resultaten van mijn behandelingen vaak ook zijn. Ik ben me gaan verdiepen in de oorzaken en oplossingen van chronische pijn. Ik gebruik een methode waarbij meer dan 90% van chronische pijnklachten opgelost kunnen worden.

Mijn praktijk

Ik vind het fijn om vanuit huis te werken en ik hoop dat jij je hier ook op je gemak zult voelen. Ik heb twee kamers op de eerste verdieping tot mijn beschikking.

Schrijfster

Ik schrijf blogs en Facebookposts voor therapeuten en coaches. In twee vakbladen schrijf ik artikelen over chronische pijn, psychosomatiek, hypnotherapie en psychosociale therapie.

Mijn (eigen)aardigheden:

  • Midden in de zomer in de auto hard meezingen met de kerst-cd die nog in de speler zit.
  • Ik ben introvert.
  • En toch zit ik op een toneelvereniging.
  • Gek op de combinatie bier en spareribs.
  • Dubbel liggen om flauwe, slappe humor, zoals Pittige Tijden en Theo en Thea (mijn zus en ik gebruiken sommige uitspraken van de typetjes regelmatig, met de bijbehorende stem natuurlijk).
  • Mijn thee drink ik altijd uit de grootste theeglazen die er te vinden zijn en altijd met een laagje koud water omdat ik geen geduld heb om te wachten tot het op drinktemperatuur is.
  • Nog 5 levens nodig om alle boeken te lezen die ik bezit.
  • Boek-koop-verslaving dus…
  • Wens: Eigen boshuisje hebben.

 

 

Sigrid Sneijders
praktijkruimte massage en hypnotherapie
praktijkruimte massage en hypnotherapie