Mijn naam is Sigrid Sneijders.

Ik ben in 1973 geboren en ben opgegroeid in Katwijk aan Zee. Ik heb hier tot mijn 30e gewoond. Nu woon ik alweer aardig wat jaartjes in Hillegom, met mijn man Erik.

Het duurde even voordat ik besloot om therapeut te worden.

Ik heb allerlei cursussen en werkzaamheden gedaan, op zoek naar wat bij me paste, zoals aerobic-instructrice, receptioniste en tandartsassistente. Het gaf me allemaal niet de voldoening die ik zocht.

Mijn ontwikkeling als therapeut

Toen ik weer eens op zoek was naar een nieuwe cursus kwam ik sportmassage tegen. 1 jaar leren en je kon voor jezelf beginnen. 'Lekker makkelijk', dacht ik. Maar ja, toen wist ik nog niet dat ik nog jarenlang door zou leren omdat het vak van therapeut zo breed en interessant is.

Na sportmassage volgde direct een opleiding tot massagetherapeut omdat ik graag mensen van klachten af wilde helpen. Ik specialiseerde me in chronische, psychosomatische pijnklachten met behulp van de Pijn Reset Methode.

Mijn therapeutische ontwikkeling bleef doorgaan en ik heb nog mooie andere opleidingen mogen volgen, zoals Klassieke Homeopathie, Hypnotherapie, Psychosociale therapie en nog veel meer.

Mijn interesse verschoof van het lichamelijke naar het psychische/emotionele omdat de rode draad van alles wat ik leerde was: Klachten in het lichaam zijn een uiting van een (onbewuste) verstoorde balans in jezelf. Ik ging snappen waarom behandelingen gewoon symptoombestrijding zijn, je lost hiermee de oorzaak niet op.

Ja, een massage is fijn en je moet jezelf dit zeker blijven gunnen van tijd tot tijd, maar als je echt van chronische klachten wilt afkomen is er iets heel anders nodig. Als je daar klaar voor bent, maak dan een afspraak voor een consult.

Samenwerking

Ik schrijf therapeutische artikelen voor de vakbladen MassageZaken en Hypnotherapie o.a. over chronische pijn, psychosomatiek, hypnotherapie en andere psychologische thema's.

 

Mijn (eigen)aardigheden:

  • Midden in de zomer in de auto meezingen met de kerst-cd die nog in de speler zit.
  • Ik ben een echte introvert (and proud of it).
  • Ik speel al jaren toneel bij toneelvereniging KNA.
  • Ik heb zelfs een toneelstuk geschreven!
  • Dubbel liggen om flauwe, slappe humor, zoals Pittige Tijden en Theo en Thea (mijn zus en ik gebruiken sommige uitspraken van de typetjes regelmatig, met de bijbehorende stem natuurlijk).
  • Mijn thee drink ik altijd uit de grootste theeglazen die er te vinden zijn en altijd met een laagje koud water omdat ik geen geduld heb om te wachten tot het op drinktemperatuur is.
  • Nog 5 levens nodig om alle boeken te lezen die ik bezit.
  • Boek-koop-verslaving dus…
  • Wens: Eigen boshuisje hebben.

 

sigrid3
praktijkruimte massage en hypnotherapie
praktijkruimte massage en hypnotherapie