Sigrid Sneijders

Ik help je graag om je klachten effectief aan te pakken, zodat je weer kan genieten van al die dingen die mensen zonder pijn zo gewoon vinden.

Mijn naam is Sigrid Sneijders, 47 jaar. Ik ben massagetherapeut, klassiek homeopaat en behandelaar van chronische klachten, fysiek en psychisch/emotioneel.

Ik woon sinds 2009 in Hillegom, waar ik mijn praktijk aan huis heb. Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen dochters.

Ik ben graag thuis, ik lees graag boeken over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en vakgerelateerde boeken om mezelf meer te verdiepen in het effectief behandelen van klachten.

Ik heb veel verschillende dingen gedaan in mijn werkzame leven. Op de bloemenveiling, in winkels, achter de receptie van een kantoor, ik was aerobic instructrice, tandartsassistente. Niets gaf me de voldoening die ik zocht. Totdat ik in aanraking kwam met massage. Het idee van een eigen massagepraktijk sprak me heel erg aan. Thuis werken, mijn eigen tijd bepalen, eigen baas zijn… heerlijk. Ik ben direct begonnen aan de opleiding massagetherapie.

In 2008 ben ik gestart met mijn praktijk voor massagetherapie. Met massagetherapie kunnen veel lichamelijke klachten effectief behandeld worden. In 2011 vond ik het tijd voor een ander soort verdieping en ben ik klassieke homeopathie gaan studeren. In 2016 ben ik afgestudeerd als klassiek homeopaat. In de loop van de jaren heb ik veel geleerd om mensen verder te kunnen helpen op hun weg naar een klachtenvrij en stressvrij leven.

Ik miste nog een stukje bij het behandelen van klachten bij mijn clienten. Symptomen zoals pijnklachten gingen vaak wel weg, maar kwamen na verloop van tijd weer terug. Ik dacht altijd dat het een compliment was dat mensen bij me terug kwamen. “Ja, ik kom maar weer bij jou, want je hebt me een half jaar geleden ook zo goed geholpen.” Daar was ik toen blij mee, maar later besefte ik me dat het helemaal niet goed is, want dat betekende dat de klacht niet weg was gebleven. Of de klacht ging weg, maar er kwam een andere klacht voor in de plaats.

“Leer er maar mee leven”, of “We weten niet wat de oorzaak is”, zijn veelgehoorde termen bij artsen en specialisten. Als iemand dat laatste zegt, dan bedoelt hij/zij: IK weet niet wat de oorzaak is. Dat iemand niet weet wat de oorzaak is, wil niet zeggen dat iemand anders het ook niet weet.

Ik kwam namelijk in aanraking met een opleiding (Triggerpoint Reset Methode) die therapeuten leerde over wat nou echt de oorzaak is van meer dan 90% van de chronische klachten. Op de eerste dag wist ik het meteen: Dit was het puzzelstukje dat ik nog nodig had om mensen echt goed te kunnen helpen.

Met deze kennis, die ik blijf uitbreiden, kan ik zoveel betekenen voor mensen met chronische pijn, maar ook mensen die net als ik vroeger, emotioneel en psychisch uit balans zijn.
Mijn eigen coach, een ondernemerscoach, gaf me enige tijd geleden de opdracht om na te denken over waar ik van AAN ga, waar ik energie van krijg, waar wil ik altijd meer over weten? Toen herinnerde ik me dat ik heel vaak zeg dat ik een van de meest fascinerende vragen in het leven vind: ‘Waarom doe je wat je doet?’ Als je hier inzicht in krijgt, kun je ook de veranderingen maken in je leven die je graag wilt. En mensen blij maken, daar wordt ik ook blij van. Als ik weer een client van pijn en ongemak afgeholpen heb, is mijn dag goed!
Samen met collega-therapeut Irene Duijm schrijf ik aan het werkboek Pijnvrij, zodat pijnvrij worden voor iedereen bereikbaar is.

Ik vind het belangrijk dat zowel mijn cliënten als ik zelf zich op hun gemak voelen tijdens de sessies. Ik kies daarom voor een huiselijke sfeer en niet voor een praktijk buitenshuis. Mijn praktijk bevindt zich in 2 speciaal daarvoor ingerichte ruimtes op de eerste verdieping, welke te bereiken zijn via een ruime trap. In overleg kan ik ook bij je thuis komen of behandelingen op je bedrijf aanbieden.

Ik heb al sinds 2008 ervaring in het behandelen van klachten. Ik ben mij gedurende deze periode altijd blijven ontwikkelen om mensen nog beter te kunnen helpen. Mijn bredere kijk op klachten helpt mee om betere resultaten te krijgen, we zijn immers als mens meer dan een pakketje spieren, botten en pezen.

Naast jaarlijkse bijscholing ben ik ook altijd bezig met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, ik denk dat je altijd meer kunt leren. En alles wat ik zelf leer kan ik gebruiken in mijn behandelingen en coaching programma’s.
De werking van onze psyche en de impact hiervan op ons fysieke lichaam is superinteressant. Om me hier verder in te verdiepen en effectieve tools te leren voor in mijn praktijk, volg ik momenteel de opleiding HBO Hypnotherapeut/Psychosociaal therapeut.
Wil je weten wat ik aan diploma’s en certificaten gehaald heb? Klik hier!

Co-trainer op cursus Triggerpoint Reset Methode

Co-trainen op cursus Triggerpoint Reset Methode

Met mijn man Erik

2019-06-17T08:55:34+00:00

Disclaimer

Niets uit deze website mag op enigerlei wijze worden overgenomen zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.

2019-07-16T15:51:15+00:00

Privacy

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als je behandelend therapeut, een dossier aanleg. Lees hier meer daarover.