Mijn naam is Sigrid Sneijders.

Ik ben in 1973 geboren en ben opgegroeid in Katwijk aan Zee. Ik heb hier tot mijn 30e gewoond. Nu woon ik alweer aardig wat jaartjes in Hillegom, met mijn man Erik.

'Er moet toch meer zijn dan dit?

Ik had vroeger geen motivatie om mijn best te doen op school, omdat ik simpelweg het nut niet inzag van al die vakken die daar gegeven werden.

Toen mijn beste vriendin besloot van school af te gaan om te gaan werken, deed ik een half jaar later hetzelfde.

Mijn ouders waren daar niet blij mee, maar konden niet anders dan de verantwoordelijkheid los te laten, omdat ze ook door hadden dat ik me niet liet pushen.

Ik versleet het ene baantje na het andere, maar haalde er geen voldoening uit. 'Er moet toch meer zijn dan dit?', dacht ik vaak bij mezelf.

Ik heb allerlei cursussen en werkzaamheden gedaan, op zoek naar wat bij me paste, zoals aerobic-instructrice, receptioniste en tandartsassistente.

Mijn ontwikkeling als therapeut

Toen ik weer eens op zoek was naar een nieuwe cursus kwam ik sportmassage tegen. 1 jaar leren en je kon voor jezelf beginnen. 'Lekker makkelijk', dacht ik. Maar ja, toen wist ik nog niet dat ik nog jarenlang door zou leren omdat het vak van therapeut zo breed en interessant is.

Na sportmassage volgde direct een opleiding tot massagetherapeut omdat ik graag mensen van klachten af wilde helpen. Ik specialiseerde me in chronische, psychosomatische pijnklachten.

Toen ik naar een werkvorm zocht die fysiek minder intensief was, maakte ik kennis met klassieke homeopathie tijdens een introductiedag in de tuinen van VSM. Wat een bijzondere dag was dat. Ik had geen idee dat homeopathie zo boeiend was!

Een paar dagen later schreef ik me in voor de 5-jarige opleiding tot Klassiek Homeopaat.

Ik breidde niet alleen mijn kennis uit op therapeutisch vlak, maar mijn persoonlijke- en spirituele ontwikkeling heeft vanaf mijn 30e ook een superboost gehad. Het was alsof er allemaal puzzelstukjes op zijn plek vielen en ik voelde dat ik hier mee verder moest, ook in mijn praktijk.

Na een cursus NLP kwam hypnotherapie op mijn pad. Op de open dag van Academie Hypnos was ik verkocht na het zien van een demosessie. Mijn man Erik was meegegaan en hij zei meteen: "Dit is echt iets voor jou."

Hij had gelijk. Hypnotherapie is magisch.

Hypnotherapie herstelt, heelt, verzacht, verrast, verlicht en verbindt.

Samenwerking

Ik schrijf artikelen voor therapeuten in de vakbladen MassageZaken en Hypnotherapie over chronische pijn, psychosomatiek, hypnotherapie en psychosociale therapie.

 

Mijn (eigen)aardigheden:

  • Midden in de zomer in de auto hard meezingen met de kerst-cd die nog in de speler zit.
  • Ik ben introvert.
  • En toch zit ik op een toneelvereniging.
  • Dubbel liggen om flauwe, slappe humor, zoals Pittige Tijden en Theo en Thea (mijn zus en ik gebruiken sommige uitspraken van de typetjes regelmatig, met de bijbehorende stem natuurlijk).
  • Mijn thee drink ik altijd uit de grootste theeglazen die er te vinden zijn en altijd met een laagje koud water omdat ik geen geduld heb om te wachten tot het op drinktemperatuur is.
  • Nog 5 levens nodig om alle boeken te lezen die ik bezit.
  • Boek-koop-verslaving dus…
  • Wens: Eigen boshuisje hebben.

 

sigrid3
praktijkruimte massage en hypnotherapie
praktijkruimte massage en hypnotherapie