Mijn naam is Sigrid Sneijders.

Ik ben in 1973 geboren en ben opgegroeid in Katwijk aan Zee. Ik heb hier tot mijn 30e gewoond. Nu woon ik alweer aardig wat jaartjes in Hillegom, met mijn man Erik.

 

'Er moet toch meer zijn dan dit?'

Ik had geen motivatie om mijn best te doen op school. Mijn beste vriendin ging op de bloemenveiling werken en verdiende geld. Dat wilde ik ook, dus ging ik op mijn 15e zonder diploma van school af om te gaan werken. Mijn ouders waren daar niet blij mee, maar konden niet anders dan de verantwoordelijkheid over te geven, omdat ze ook door hadden dat ik me niet liet pushen.

Nadat ik een paar jaar gewerkt had, ben ik in de avonduren gaan leren. Ik versleet namelijk het ene baantje na het andere en haalde er geen voldoening uit. 'Er moet toch meer zijn dan dit?', dacht ik vaak bij mezelf.

Ik heb allerlei cursussen en werkzaamheden gedaan, op zoek naar wat bij me paste, zoals aerobic-instructrice, receptioniste, tandartsassistente.

 

Mijn ontwikkeling als therapeut

Toen ik weer eens op zoek was naar een nieuwe cursus kwam ik sportmassage tegen. 1 jaar leren en je kon voor jezelf beginnen. Lekker makkelijk, dacht ik. Maar ja, toen wist ik niet dat ik nog jarenlang door zou leren omdat het vak van therapeut zo breed en interessant is.

In het begin was mijn praktijk gericht op massagetherapie. Als het gaat om het oplossen van chronische klachten, bleek dat daar meer voor nodig is dan een fysieke aanpak, hoe goed de resultaten van mijn behandelingen ook waren. Ik ben me gaan verdiepen in de oorzaken en oplossingen van chronische pijn.

Sinds de start van mijn praktijk in 2008 ben ik blijven leren en combineer ik ondertussen lichaamswerk met hypnotherapie en mind-body coaching.

 

 

 

 

 

Samenwerking

Ik schrijf artikelen voor therapeuten in de vakbladen MassageZaken en Hypnotherapie over chronische pijn, psychosomatiek, hypnotherapie en psychosociale therapie.

 

Mijn (eigen)aardigheden:

  • Midden in de zomer in de auto hard meezingen met de kerst-cd die nog in de speler zit.
  • Ik ben introvert.
  • En toch zit ik op een toneelvereniging.
  • Dubbel liggen om flauwe, slappe humor, zoals Pittige Tijden en Theo en Thea (mijn zus en ik gebruiken sommige uitspraken van de typetjes regelmatig, met de bijbehorende stem natuurlijk).
  • Mijn thee drink ik altijd uit de grootste theeglazen die er te vinden zijn en altijd met een laagje koud water omdat ik geen geduld heb om te wachten tot het op drinktemperatuur is.
  • Nog 5 levens nodig om alle boeken te lezen die ik bezit.
  • Boek-koop-verslaving dus…
  • Wens: Eigen boshuisje hebben.

 

Sigrid Sneijders
praktijkruimte massage en hypnotherapie
praktijkruimte massage en hypnotherapie