Relax. Je hebt niets onder controle.

Werk je veel achter de computer en neem je daarbij vaak een houding aan die voor klachten zorgt?

Heb je intensief gesport of geklust en heb je nu pijn?

Heb je stress en neem je te weinig tijd voor ontspanning?

De oorzaak kan puur lichamelijk zijn zoals bij thuiswerken, een blessure, een verkeerde houding of door een ongeluk.

Stress is ook een belangrijke veroorzaker van klachten.

In ons dagelijkse leven hebben we best veel stress en dat is al zo normaal geworden dat we ons er niet eens meer zo bewust van zijn.

Lichaam en geest hebben altijd invloed op elkaar.

Daarom leidt stress vaak tot lichamelijke pijntjes. Je zenuwstelsel stuurt alle weefsels in je lichaam aan, spieren, organen, bindweefsels, etc.

Als je zenuwstelsel in gespannen toestand is, zal het signalen van spanning, alertheid en gevaar doorsturen aan het lichaam, waardoor het lichaam verstrakt.

Je brein kent het verschil namelijk niet tussen stress van een scheiding, een deadline of omdat er een tijger achter je aan zit. Stress is stress.

Je kunt ook psychische- en emotionele symptomen krijgen van stress.

Het deel van je brein dat logisch kan denken en kan relativeren wordt minder actief. Je kunt merken dat je concentratie slechter wordt, je bent minder creatief en je geheugen vermindert.

Gevoelens van opgejaagd zijn, angst, slecht slapen, piekeren en geen plezier meer beleven in je dagelijkse leven komen ook voor als gevolg van stress.

Hoe langer je met klachten blijft lopen, hoe kleiner de kans dat ze uit zichzelf weggaan, met het gevaar op het ontwikkelen van chronische pijn.

De technieken die ik gebruik zijn afhankelijk van waar jij last van hebt. Wat ik vaak gebruik en een effectieve combinatie is, is bindweefselmassage en massage op de spieren. Daarnaast kan ik snel en pijnloos triggerpoints behandelen, lymfedrainage toepassen, lichaam en geest laten ontspannen en je tips meegeven voor thuis.